Ons assortiment

rEVENT - Hét meest complete recyclingsysteem

Wist je dat je eenmalige bekers en verpakkingen gewoon kunt blijven verkopen en gebruiken op evenementen na 1 januari 2024? Geen zorgen: rEVENT maakt het mogelijk én makkelijk!

rEVENT biedt een efficiënte en praktische oplossing voor dit proces. Zo’n 90% van alle bekers en verpakkingen kunnen met succes worden ingezameld voor hoogwaardige recycling. Gebruikte PET-bekers worden gerecycled en dienen als grondstof voor nieuwe (rPET) bekers. Kartonnen voedselverpakkingen worden gecomposteerd en omgezet tot nuttige bodemverbeteraar. Duik in de wereld van effectief recyclen met rEVENT en zeg ja tegen duurzaamheid op je event.

Ontdek meer over rEVENT!

rEVENT instructievideo

De recent ingevoerde wetgeving streeft naar een forse vermindering van plastic afval door het gebruik van recyclebare bekers en bakjes aan banden te leggen. Deze regels zijn van toepassing op diverse sectoren, waaronder evenementen en sportclubs, en maken een onderscheid tussen open en gesloten evenementen. Voor laatstgenoemde is nu de implementatie van een circulaire of recyclingoplossing verplicht.

Om je wegwijs te maken in deze nieuwe verplichtingen, hebben we een korte, informatieve uitlegvideo gecreëerd. Deze video biedt niet alleen inzicht in de wetgeving maar geeft ook praktische handvatten voor de naleving ervan.

Bekijk onze video en zet de stap naar een duurzamere toekomst voor jouw evenement of club.

rEVENT-Goedgekeurde Producten

Met veel enthousiasme introduceren we onze reeks producten die de goedkeuring van rEVENT hebben ontvangen. Elk item in deze categorie kan efficiënt gerecycled worden en omgezet in nieuwe grondstoffen, ondersteunend aan de circulaire economie. Verzamel ze eenvoudig in een 360BOX en start het recyclingproces! Deze initiatieven dragen bij aan een duurzamere toekomst en verminderen de milieu-impact aanzienlijk.

Samen met rEVENT, maakt PackagingDirect significante vooruitgang op het gebied van recycling en milieuverbetering. Ons gezamenlijke doel is om evenementen en bedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, door gebruik te maken van innovatieve, recyclebare materialen.

Ontdek via het stroomschema wat er nodig is voor jouw evenement en hoe je eenvoudig kunt bijdragen aan een groenere planeet. Elk klein stapje helpt in de strijd tegen afval en voor de bevordering van recycling. Sluit je aan bij onze missie en kies voor rEVENT approved producten voor je volgende evenement.

Recyclingoplossingen met rEVENT en PackagingDirect

Kies je voor rEVENT, dan kies je voor een systeem waarmee je vrijwel alle gebruikte recyclebekers en kartonnen verpakkingen kunt inzamelen voor recycling. Zo voldoe je direct aan de normering van de 2024 SUP-wetgeving.

  • PET360: PET360 bekers en glazen, gemaakt van gerecycled materiaal, zijn volledig recyclebaar en onderstrepen onze nieuwe, eenvoudig toepasbare recyclingmethode in samenwerking met PackagingDirect.

  • CARTON360: Ons assortiment aan composteerbare kartonverpakkingen, vrij van schadelijke additieven zoals PFAS, biedt een milieuvriendelijke optie voor evenementen en horeca.

  • Restafval: Voor producten die niet uit puur plastic of karton bestaan of een mix zijn, bieden we een 360BOX voor restafval. Deze niet-recyclebare materialen kunnen zoals gebruikelijk bij het gewone restafval geplaatst worden, om afgevoerd te worden door de afvalverwerker.

{{ message }}