Beste bezoeker,

Met ingang van 1 januari 2023 is er nieuwe wetgeving van kracht.
Hierdoor betaal je meer voor producten die onder de SUP-opslag en/of Afvalbeheerbijdrage vallen.

Meer weten? Lees het in onze blog.

Categorie

Eetstokjes

Aziatische gerechten worden al sinds eeuwen met stokjes gegeten. In jouw Aziatische restaurant mogen deze eetstokjes dan ook niet ontbreken. Of je nu take-away noodles verkoopt of een all-you-can-eat sushi restaurant hebt, je geeft jouw gasten de beste ervaringen door onze wegwerp eetstokjes te kopen.

Chinese eetstokjes

Chinese eetstokjes zijn een prima alternatief voor bestek, als je voornamelijk Aziatische gerechten in je restaurant serveert. Om te eten hou je de twee eetstokjes evenwijdig aan elkaar in een hand. Je pakt het eten op door het tussen de twee stokjes te klemmen en vervolgens breng je het eten naar je mond. Het kan even wennen zijn, maar na wat oefening krijg je het zeker onder de knie. Je kan je klanten ook laten kiezen tussen eetstokjes en bestek, want wij hebben allebei in onze assortiment. Zo kunnen ze oefenen met stokjes, maar kunnen ze ook overgaan naar bestek als het niet lukt. Chinese eetstokjes worden echter in Nederland steeds populairder en jouw gast verwacht dat ze bij hun Oosterse gerecht stokjes krijgen. Eetstokjes zijn meestal tussen de 20 en 30 centimeter lang. De kortere stokjes zijn voor beginners makkelijker te hanteren, maar ervaren eters eten meestal liever met wat langere stokjes.

Wasbare of wegwerp eetstokjes kopen

Voor je Aziatische restaurant heb je twee keuzes. Je kan wasbare of wegwerp eetstokjes kopen. Wasbare eetstokjes zijn vaak van plastic of van gelakt hout gemaakt, zodat ze gewassen en hergebruikt kunnen worden. Toch worden in een restaurant vaker wegwerp eetstokjes gebruikt. Deze zijn van hout of bamboe en zijn per paar verpakt in een papieren hoesje. Hierdoor zijn ze hygiënisch en makkelijk te gebruiken. Na gebruik worden ze weggegooid. Als Aziatisch afhaalrestaurant zijn wegwerpstokjes de enige optie. Je klanten zullen hun stokjes na het eten ten slotte niet terugbrengen. Maar ook als restaurant dat slechts een of twee Aziatische gerechten op te kaart heeft staan, geven Chinese eetstokjes net dat beetje extra aan je gerechten.

Waarom bamboe wegwerp eetstokjes kopen?

Onze wegwerp eetstokjes zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een snelgroeiende plant. Bij sommige soorten bamboe worden de stelen net zo hard als hout. Deze stelen worden gebruikt om de eetstokjes van te maken. Omdat bamboe snel groeit, kan het regelmatig geoogst worden en is er minder oppervlakte land nodig om dezelfde opbrengst te krijgen als bij hout. Het is daarom een milieuvriendelijk alternatief voor hout. De Chinese eetstokjes zijn verpakt in een zakje van FSC-papier. Dit is milieuvriendelijk geproduceerd en kan na gebruik gerecycled worden.

Bestel je eetstokjes bij DisposableDirect

Om je wegwerp eetstokjes te kopen ga je natuurlijk naar DisposableDirect. Onze eetstokjes zijn gemaakt van milieuvriendelijke bamboe. De twee stokjes zitten aan de bovenkant aan elkaar vast. De gebruiker kan ze zelf eenvoudig losbreken en zo altijd duidelijk zien dat ze nieuwe eetstokjes hebben gekregen. De Chinese eetstokjes worden geleverd in een klein papieren zakje of in een zakje met servet, zo hebben jouw gasten meteen alles bij de hand. Bestel samen met de eetstokjes onze take-away bakjes voor noodles of speciale sushi trays. Alles op dezelfde plek bestellen is wel zo makkelijk. En als de waarde van jouw bestelling meer dan 290 euro is, betaal je geen verzendkosten. Plaats je bestelling voor 13:00 uur en we versturen jouw bestelling nog dezelfde dag. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.