Beste bezoeker,

Met ingang van 1 januari 2023 is er nieuwe wetgeving van kracht.
Hierdoor betaal je meer voor producten die onder de SUP-opslag en/of Afvalbeheerbijdrage vallen.

Meer weten? Lees het in onze blog.

Categorie

BIO Bierbekers & bedrukken (PET360®)

PET360® bierbekers zijn gemaakt van 100% food approved recycled PET (rPET), geproduceerd van (PET) afval als flessen, bekers en schalen. Er komt geen korrel nieuw (virgin) grondstof meer aan te pas. Deze plastic glazen zijn daarom een stuk duurzamer. En ook handig, na gebruik kunnen PET360® glazen opnieuw worden aangeboden voor recycling. Bij recyclingbedrijven worden de bekers dan verbrijzeld tot relatief grote vlokken. Deze zo genaamde 'flakes' worden goed gereinigd en omgezet naar post-consument PET korrels. Deze korrels vormen de basis voor de nieuwe PET360® glazen. 

Duurzaamheid & Plastic glazen

Duurzaamheid is onderhand meer een containerbegrip geworden. Het begrip wordt op tal van zaken toegepast. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met duurzaam, bijvoorbeeld in relatie tot plastic glazen. Bij duurzaamheid kijk naar de huidige behoefte die de mensen op aarde hebben én hoe deze behoefte in de toekomst verder ontwikkeld kan worden, zonder dat wij (de mensen), het milieu of de economie in gevaar komen. Duurzaamheid gaat dus ook over de ‘schaarste van de grondstoffen’ waarmee deze welvaart wordt voortgebracht. Het gebruik van nieuwe fossiele grondstoffen en materialen, bijvoorbeeld bij de productie van nieuwe plastic glazen, moet dus de komende jaren zoveel mogelijk worden beperkt. Het merendeel van de plastic glazen productie maakt thans nog grotendeels gebruik van nieuwe grondstoffen. Door het plastic afval opnieuw in te zetten in de productieketen (te recyclen) en door meer te doen met minder plastic (dus dunnere disposables) neemt de behoefte aan nieuwe (virgin) grondstoffen geleidelijk aan af.

Milieuvriendelijker bierglazen? Kies PET360® glazen

PET360® bierbekers zijn een milieuvriendelijker alternatief voor standaard PET, PP of PS glazen en een perfecte oplossing voor evenementen, die de focus meer en meer leggen duurzaamheid. Gemaakt van gebruikte plastic PET verpakkingen en disposables en toch verrassend helder. In vergelijking met standaard PET bierglazen heeft het materiaal een iets blauwe gloed, maar dat is optisch nauwelijks zichtbaar. De glazen ontnesten goed (eenvoudig glas voor glas van de stapel te halen), zijn flink stevig en daarom ideaal voor bierbekers en frisbekers. PET360® drinkglazen zijn full colour te bedrukken en een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief voor PP bierglazen. Vanaf nu leverbaar bij DisposbleDirect in drie inhoudsmaten: 0,2L. 0,25L en 0,3L (schenkmaat).